Alt Text!
Київська Академічна Майстерня Театрального Мистецтва
Alt Text!
м. Київ. вул. Ярославів Вал 14-б

Григорій Мануков: прем'єра про добрих і зворушливих людей

16 Лютого 2022

24 та 25 лютого на нашій сцені відбудеться прем'єра вистави "Куди я з вами не піду" за п'єсою Михайла Хейфеця "Надвечір‘я з rock-n-roll-om", режисер-постановник - Григорій Мануков (Франція).

Ми трохи поспілкувалися з Григорієм щодо цієї події і з радістю знайомимо вас:

  • Розкажіть, будь ласка, про прем'єру, про що вона?

Ми задумали комедію про наївних, зворушливих, беззахисних і добрих людей. Вистава про їхні суперечливі взаємини, про їхнє гаряче бажання подолати самотність і про їхню незграбну спробу обдурити долю.

 

  • Чому саме ця п'єса? За яким принципом здійснювався вибір?

Тому що в цій п'єсі крім кумедного і смішного ми виявили щирий душевний біль та глибоку драматичну ноту.

 

  • Григорію, ваші репетиції проходять онлайн. Це перший ваш досвід у такому форматі? Розкажіть про плюси та мінуси цього формату.

Ні. Я вже багато років працюю так. Цей спосіб (при всіх його огріхах та незручностях) дозволяє економити і час, і гроші. Головна незручність у тому, що при снігопаді Скайп іноді зависає.


 

  • Григорію, ви тривалий час живете за кордоном, розкажіть про вашу театральну діяльність за кордоном, познайомте наших глядачів з вами.

Я живу та працюю у Франції вже 30 років. Брав участь як актор у більш ніж двадцяти виставах та у трьох десятках фільмів. Поставив п'ять спектаклів.

 

  • Розкажіть чому ви вирішили поставити виставу в Україні?

Мене запросила на постановку моя однокурсниця зі школи-студії МХАТ Ірина Мельник. І хоч із Анатолієм Ященко я познайомився лише під час репетицій, але в мене тепер таке враження, ніби він теж був моїм однокурсником.

 

  • Григорію, де ви ще ставите вистави? Чи відрізняється ваша робота як режисера у різних країнах?

Вистави я ставив лише у Франції. А робота в Україні відрізняється тим, що тут я відразу ж побачив акторів однієї зі мною школи та з однаковими поглядами на театральне мистецтво. У Франції це траплялося дуже рідко.

 

  • Як ви вважаєте, кому буде цікава ця вистава?

Небайдужим, доброзичливим людям, які не втратили здатності співпереживати.

 

  • 24 та 25 лютого відбудеться прем'єра «Куди я з вами не піду», а які у вас надалі творчі плани? Чи плануєте ще вистави в Україні?

Після прем'єри я повертаюся до Парижа і гратиму там дві вистави - «Шаман» та «Собаче серце». Нові постановки у Києві плануємо. Але ці плани поки що не конкретні.


Інтерв'ю провела -

Керівник літературно-драматургічної частини театру

Катерина Левченко

Григорій Мануков: прем'єра про добрих і зворушливих людей

Наші партнери

Термінове оголошення:

Шановні глядачі! Повідомляємо, що вистава "Крюня" 30 і 31 березня та 21 квітня відміняється в зв'язку по стану здоров'я актора. Перепрошуємо за незручності!